Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Brochure mediation voor ouderen

Ouder worden gaat vaak gepaard met gebreken en conflicten. De realiteit van het ouder worden en de beslissingen die daaraan verbonden zijn voor de oudere en zijn/haar familie, stellen vaak zwaar op de proef. Dat geldt ook voor hechte en stabiele families, zelfs als zij in het verleden effectief konden omgaan met het nemen van moeilijke beslissingen en onderlinge conflicten. De achteruitgang van fysieke en psychische mogelijkheden en daarmee samenhangende beperkingen en wijzigingen in de woon- en leefsituatie veroorzaken soms spanningen, die de communicatie tussen de betrokken oudere en zijn naaste omgeving problematisch maken.
 
De oudere zelf voelt zich niet gehoord en gerespecteerd in zijn/haar behoeften en recht om zelf te beslissen, wordt onzeker, voelt zich onveilig en raakt in zichzelf gekeerd. De hem omringende familie, hulp- en/of zorgverleners, zoals arts, sociaal werker, advocaat, fiscaal of financieel adviseur etc. hebben een eigen opvatting over wat de oudere nog wel en niet meer (verantwoord) kan en wat goed voor hem/haar is en dringen (vaak onbewust) hun (goedbedoelde) wil op.

Bisscheroux advocaat & mediator speelt hier op in door deze doelgroep een speciale vorm van mediation aan te bieden. "Mediation voor ouderen" richt zich op de problematiek van het ouder worden en alle daarmee gepaard gaande conflicten.

Om deze speciale vorm van mediation onder de aandacht te brengen, heeft Studio Hey een brochure ontworpen waarin op heldere en laagdrempelige wijze de dienstverlening toegelicht wordt. Deze brochure is op diverse locaties verspreid (waaronder bejaardenhuizen, huisartsen,etc.). Daarnaast is de digitale versie van de brochure gepubliceerd op de website en de social media kanalen van Bisscheroux advocaat & mediator. Tevens is de brochure middels een gerichte huis aan huis mailing onder de aandacht gebracht bij de doelgroep.

eigenschappen

managerYvonne Heijdra
tijdsbestekSeptember 2014

Brochure mediation voor ouderen

Brochure mediation voor ouderen