Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

WIFI

Herkent u het probleem van een haperende of trage (WIFI) netwerkverbinding tijdens het werken achter de computer of van hakkelende telefoongesprekken in geval van VoIP?
Deze problemen kunnen vele oorzaken hebben maar gelukkig is het in heel veel gevallen te verhelpen. Voorbeelden van netwerkproblemen zijn: configuratie fouten, interferentie en krapte in bandbreedte.

Om dit soort issues aan te pakken, wordt als eerste stap het bewuste netwerk op papier onderzocht, er kunnen immers design fouten in zitten. Wanneer dat in orde blijkt te zijn, zal als volgende stap de configuratie worden gecontroleerd op juistheid. Indien nodig kan een meting worden gestart voor het opsporen van fouten en het vaststellen van de performance binnen het bewuste netwerk.

Een oud gezegde luidt: meten is weten!
In het geval van WIFI kan bijvoorbeeld een spectrum analyse van belang zijn. Hieronder ziet u een voorbeeld van een WIFI interferentie meting gemaakt met speciale meetapparatuur:

Bij het verhelpen van problemen in een bestaand (WIFI) netwerk worden vooraf de door u geconstateerde tekortkomingen geïnventariseerd. Wij moeten immers de door u ondervonden problemen in het geval van zo’n bestaand netwerk volledig kennen. Pas dan kan een passend advies worden gegeven voor het op orde brengen van het netwerk. Het uiteindelijk op orde krijgen van het netwerk kan variëren van het correct instellen van uw apparatuur tot het aanbrengen van nieuwe apparatuur of een combinatie ervan.