Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Planning & analyse

Strategie

Om uw dienst of product goed in de markt te zetten is het belangrijk om een goed doordachte marketing strategie te bepalen. Wanneer u hiermee start, staat u o.a. stil bij zaken als uw propositie, de doelgroep en wat uw ambities zijn. Nadat de strategie bepaald is, volgt het marketingplan, waarin de strategie vertaald wordt naar concrete marketing activiteiten en marketinginstrumenten.

Planning

Binnen de vastgestelde periode van het marketingplan zullen alle activiteiten op het juiste moment ten uitvoer gebracht moeten worden en dat brengt heel wat deadlines met zich mee: uw materiaal moet op tijd bij de drukker aangeleverd worden, de inhoud van de nieuwsbrief moet ruim van te voren bepaald zijn, advertentie ruimte moet tijdig gereserveerd worden en ga zo maar door. En u bent daarbij niet alleen afhankelijk van uw eigen agenda en die van uw werknemers of collega’s maar ook van de planning van uw leveranciers. Om niet constant achter de feiten aan te lopen is een goede planning essentieel. Dit geeft rust en biedt tevens de mogelijkheid om het beschikbare budget zo efficiënt mogelijk te kunnen besteden.

Daarnaast wilt u natuurlijk ook inzicht hebben in het effect van al uw inspanningen. Inzicht kan alleen verkregen worden door het verzamelen van data en deze te analyseren en evalueren. Door de digitalisering wordt het verzamelen van data steeds gemakkelijker, maar het analyseren ervan is iets minder eenvoudig. Want welke gegevens zijn nu eigenlijk relevant en welke conclusies kunt u hieraan verbinden?

Uitvoering

Studio Hey kan u gedurende dit hele traject ondersteunen. Er kan een volledig marketingplan incl. begroting voor u uitgewerkt worden, dit kan een korte termijn-, dan wel een meerjarenplan zijn.  En ook de praktische uitvoering van het marketing plan kunt u vervolgens aan Studio Hey overlaten. Om de continuïteit te bewaken, worden deze werkzaamheden op abonnementsbasis aangeboden. U kunt zich daardoor focussen op uw core business, terwijl Studio Hey ervoor zorgt dat uw marketing plan volgens planning verloopt.

Analyse en terugkoppeling

Onderdeel van het marketing abonnement is tevens het verschaffen van inzicht. Zo ontvangt u bijvoorbeeld maandelijks uw website statistieken in een heldere rapportage, waarbij ook verbanden gelegd kunnen worden met o.a. de statistieken van uw social media kanalen, uw digitale nieuwsbrief, enz. Hoe diepgaand deze rapportage is, wordt van te voren samen met u vastgesteld. De analyses zullen gedurende de hele abonnementsperiode regelmatig samen met u geëvalueerd worden. En indien nodig blijkt, wordt de strategie en/of het marketingplan vervolgens bijgesteld.

Interesse gewekt? Neem dan contact op.