Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Van autospuiterij naar kantoor!

Gezellig is anders...

Iets meer dan 2 maanden geleden verhuisden wij naar ons nieuwe huis, een super leuk karakteristiek pand uit 1926. In de aangelegen loods had de vorige eigenaar een behoorlijk professionele autospuiterij ingericht, maar daar heeft Studio Hey natuurlijk niet zo veel aan. Dus moest er geklust worden...

De aanleiding voor de verhuizing was natuurlijk dat Studio Hey een “serieuzer” kantoor zou krijgen. Een mooie bijkomstigheid van ons nieuwe huis is, dat een aantal dingen die wij voor een professionele bedrijfsruimte belangrijk vinden al gelijk bij het pand kwamen. De aangelegen loods had namelijk al een eigen entree, een eigen toilet en zelfs een eigen kantine. Maar geen kantoor- of vergaderruimte. Wel een heuse spuitcabine.... 

Maar ja wat moet je als grafisch vormgever/marketeer met een spuitcabine?

Dus...spuitcabine eruit en kantoor erin!

 

Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ik moet zeggen dat ondanks dat het allemaal veel werk is, het wel vrij voorspoedig verloopt.

Met de medewerking van een aantal hele fijne (en zéér professionele) leveranciers begint het inmiddels echt al ergens op te lijken. We hebben sinds de verhuizing al aardig wat werk verzet, zoals:

  • Internet en stroomvoorzieningen waren de eerste levensbehoefte en stonden dus bovenaan de checklist. Binnen enkele dagen lag er dus een bekabeld en draadloos netwerk en waren er al meerdere stroompunten gemaakt. Er kan dus gewerkt worden! Het volledige netwerk is gerealiseerd door WH Focus uit Hoensbroek.
  • Klimaat is het volgende uiterste belangrijke item op de checklist, dus werden er airco's geplaatst die kunnen koelen én verwarmen. Dit werd keurig verzorgd door Installatiebedrijf A. Ploem & Zn.
  • Verlichting nog zo'n dingetje! En nee, dat moest dan niet gewoon een simpel lampje worden, maar iets speciaals. Het kwam dus goed uit dat er een "gat" in het plafond van de voormalige spuitcabine zat. Dat gat was bij de vorige eigenaar onderdeel van de afzuiging en is door WH Focus omgetoverd tot een enorme lichtbak met ledstrips. Hier zal Kees Thijssen Spanplafonds uit Maastricht nog een heel mooi fotoplafond in plaatsen. De foto die we daarvoor gaan gebruiken is gemaakt door een vriendin en super goede natuurfotograaf, Regina Pas.
  • Verder moest er héél veel geverfd en geschuurd worden, want het schuurstof van de autospuiterij zat echt overal. Arme Roger heeft dus meerdere dagen van zijn vakantie al schurend doorgebracht. Verder hebben we behoorlijk wat avondjes al vervend doorgebracht, want om de kleuren echt mooi dekkend te krijgen waren er 3 lagen verf nodig. 
  • We zijn nu bezig met het dichtmaken van de 2 putten in de voormalig spuitcabine en daarna kunnen we de vloer repareren en verven.

We proberen alles zo budgetvriendelijk mogelijk te doen, dus dat betekent veel zelf klussen. En omdat de klanten altijd voor gaan, kan er alleen maar in de weekenden en avonduren geklust worden. Het gaat dus niet zo snel, maar we zijn toch al een heel eind. Als straks de vloer geverfd is, kunnen we inrichten (het leukste onderdeel!) en dan is de spuitcabine officieel geen spuitcabine meer, maar een super fijne vergaderruimte! 

MAAR...dan zijn we er nog niet! Want naast de vergaderruimte moet er ook nog een productieruimte/kantoor komen in de ruimte die daarvoor ligt. In die ruimte liggen nu nog klinkers, momenteel zit Studio Hey daarom letterlijk met het hele hebben en houden op de straatstenen (ik ben dus min of meer op straat gezet, hahahaha!!). Die straatstenen willen we vervangen met een betonnen vloertje zodat ook die ruimte vocht- en tochtdicht gemaakt kan worden, dan nog een wandje erin en een pui ervoor zodat er ook daglicht binnen kan komen en dan is de bedrijfsruimte van Studio Hey echt compleet.

Nog genoeg werk aan de winkel dus, maar ook dat komt vast helemaal goed. De pui is in ieder geval alvast besteld, want door lange levertijd en krapte in de planning van de leverancier, bleek het noodzakelijk dat nu al te regelen. En dan kan de pui waarschijnlijk op zijn vroegst pas medio december geplaatst worden. Het blijft dus nog een een beetje behelpen, maar ach een beetje kamperen op kantoor heeft ook zo zijn charme, je houdt er in ieder geval weer leuke verhalen voor later aan over ;-).

Wil je op de hoogte blijven, blijf dan vooral mijn blog lezen en mij volgen op Facebook!

Auteur: Yvonne Heijdra

Voorsituatie...

Voorsituatie...

Zo zag het eruit toen wij erin kwamen. Een ontmantelde spuitcabine waar de voormalige eigenaar prachtig werk maakte.

Gat in plafond, daar kun je wat mee!

Gat in plafond, daar kun je wat mee!

Het "gat" in het plafond (ofwel de voormalige afzuiging en binnenkort een lichtbak).

Beamertje hangt

Beamertje hangt

Zo beamer hangt en werkt prima!

Even inpakken tegen stof en verfspetters.

Even inpakken tegen stof en verfspetters.

De beamer maar even in een zakje gedaan, want er mag natuurlijk geen stof of verf inkomen!

Nog steeds niet erg sfeervol!

Nog steeds niet erg sfeervol!

Tja, met alleen die beamer is het nog niet veel gezelliger...

Heel veel lampjes!

Heel veel lampjes!

De lichtbak met 30 meter ledstrips wordt geplaatst, en wat een licht geeft dat!!

Deurtje verven.

Deurtje verven.

Ook de deur zag er niet uit, dus die kreeg een paar lagen verf (RAL 9016, lekker wit!!).

Al een stukje gezelliger (in ieder geval al witter!)

Al een stukje gezelliger (in ieder geval al witter!)

Langzaam begint er schot in de zaak te komen. Het plafond en 2 wanden zijn nu goed wit (stralend wit, vertelde de emmer van Flexa ons...).

Tuin of parkeerplaats?

Tuin of parkeerplaats?

De tuin kunnen we nog niet echt een tuin noemen, dus hebben we in ieder geval deze plantjes maar eens neergezet. Misschien komen er dan wat bijtjes en vlindertjes de boel opfleuren.

Airco's, zal ik meer als verwarming nodig hebben ;-)

Airco's, zal ik meer als verwarming nodig hebben ;-)

De helden van A.Ploem plaatsen de airco's.

Hier ook alvast een airco unit.

Hier ook alvast een airco unit.

Tja, aan deze kant van de deur lijkt het nog nergens op, maar de airco hangt alvast ;-)

Mooi groen is niet lelijk!

Mooi groen is niet lelijk!

Wie mij kent weet dat de muren nooit lang wit blijven, dus ook hier is de eerste kleur alweer naar binnen "geslopen". Voor de liefhebber: het is GREYED GREEN, van Flexa. Een van de kleuren uit de kleur van het jaar collectie 2019.

Spuitwerk op buizen.

Spuitwerk op buizen.

De buizen verwijderen vonden wij geen optie, maar ze waren wel een beetje erg industrieel, dus besloten wij om deze wit te spuiten. Maar interieur items zelf spuiten, dat doen we nooit meer! Wat een rotklus was dat zeg!

Nog even...

Nog even...

En dan langzaam komt het project vergaderruimte tot zijn einde. Nog een paar klussen te gaan voordat we kunnen inrichten (de meubeltjes staan al braaf te wachten :-)).

Lekker dikke isolatielaag

Lekker dikke isolatielaag

Onder de vloer roosters zaten grote betonnen gaten (zeg maar gerust putten). Die hebben we tot boven opgevuld en voor extra warme voetjes ook voorzien van een lekker dikke laag isolatie.

Zo, dicht...

Zo, dicht...

En na de isolatie nog een plaat erop om het geheel netjes af te dichten. Nu kan er geverfd worden.