Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

SEO meetup in Utrecht

Gevonden worden op internet, dat blijft een dingetje… Want iedere keer zijn er weer nieuwe ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat je stijgt of daalt in de ranking. Stijgen is uiteraard helemaal prima, maar dalen dat willen we allemaal niet!

Maar hoe zorg je er nou voor dat de ranking van jouw website goed blijft? Het is in ieder geval een ongoing proces, iets waar je mee bezig moet blijven. Je kunt niet denken, ‘zo nu heb ik alles goed ingesteld en ben ik er klaar mee’. Nee, je moet het in de gaten blijven houden en telkens weer een beetje bijstellen. De ranking is van heel veel factoren afhankelijk, waaronder content, techniek en populariteit en die verdienen allemaal aandacht. Dus ermee bezig blijven is het devies!

Het is dan ook goed om zo nu en dan een expert sessie bij te wonen, waarbij er ingegaan wordt op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van search. Daarom ging ik gisteren naar een SEO meetup van Frankwatching in de jaarbeurs te Utrecht. Dit deed ik samen met vriendinnetje en oud studiogenoot (NIMA A opleiding) Regina Pas. Heel leuk om weer even samen de ‘schoolbanken’ in te kunnen. Tijdens de meet up werd ingegaan op onderwerpen als:

  • Hoe ziet volgend jaar de optimale SEO-aanpak eruit voor contentmakers?
  • Hoe haal je, nu het zoekgedrag sterk verandert, nog het maximale uit je content?
  • Nemen sociale platformen de search rol over?
  • En welke rol speelt AI bij het vergroten van de online zichtbaarheid van jouw organisatie? 

Tijdens de Meetup kregen wij voldoende inspiratie om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. We kregen o.a. een praktische sessie over niet te missen trends & ontwikkelingen in 2024 en heel veel tips, handvatten en cases op het vlak van content voor SEO en SEA, local search, de impact van AI en social search. Het was een leerzame en inspirerende dag! Regina en ik zijn weer helemaal up to speed en daarnaast hebben we ook mooi de tijd gehad om gezellig bij te kletsen over werk en uiteraard heel veel andere dingen ;-)

 

Auteur: Yvonne Heijdra