Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Oude Douwe Egberts reclame in Orchideeën Hoeve te Luttelgeest

Overal kom je reclame tegen en als het je werk (en eigenlijk ook hobby) is, dan ben je daar extra gevoelig voor en zie je overal reclame uitingen. En zo kwam ik ook deze oude Douwe Egberts reclame tegen in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest.

De Adviespraktijk voor Vogels organiseert jaarlijks samen Stichting Papegaai een gezellige dag voor houders van papegaaien en parkieten. Die dag staat geheel in het teken van er lekker op uit gaan met je eigen vogels. Heel wat jaren werden deze bijeenkomsten in de vorm van een wandeling en/of picknick gehouden, maar dit keer kreeg deze dag een andere invulling en was iedereen uitgenodigd voor een gezellige dag in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest.

De Orchideeën Hoeve is een prachtige orchideeën kwekerij die naast het kweken en verkopen van orchideeën een prachtige tropische tuin heeft waar bezoekers doorheen kunnen wandelen. Die tuin staat propvol met de meest prachtige exotische planten en in de vlindertuin zijn meest mooie vlinders te bewonderen. Tijdens de jaarlijkse papegaaien- en parkietendag is het de bedoeling dat de bezoekers hun papegaaien en parkieten lekker meenemen en dit jaar mochten zij dus samen met hun vogels door de tuinen van de Orchideeën Hoeve struinen. 

Als vrijwilliger van Stichting Papegaai wordt van ons verwacht dat wij deze dag nuttig besteden met informatie verstrekken aan bezoekers, handtekeningen verzamelen voor de petitie, etc. Maar gelukkig krijgen we ook af en toe de tijd om even pauze te nemen en die tijd besteden wij dan net als de bezoekers heel graag in de tuinen. En wat schetst mijn verbazing...midden tussen al die bloemenpracht staat opeens een prachtige oude reclame fiets van Douwe Egberts. Dat moest natuurlijk gelijk even vastgelegd worden.

Met deze fietsen werd "in the old days" zonder bijkomende kosten de DE koffie bij de mensen thuis bezorgd. De grap is dat we we steeds vaker weer terug grijpen naar dit oude concept. Jarenlang zijn we met zijn allen naar de supermarkt gegaan om onze boodschappen te doen, maar met de komst van webshops laten we steeds meer producten gewoon weer thuis bezorgen. Deze ontwikkeling zorgt er ook voor dat de kleine speciaalzaken weer in populariteit toenemen, want we hoeven niet meer naar 101 verschillende winkels te rijden, we kunnen heel eenvoudig online dat speciale product bestellen en voordat je het weet staat de bezorger al op de stoep. En die komt dus ook gewoon weer op de fiets....

Auteur: Yvonne Heijdra