Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Open dag Mazon Screen in Heerlen

De werkplaats bij Mazon bestaat uit meerdere ruimtes. De foto geeft enigszins een indruk van de enorme omvang.

De werkplaats

De werkplaats bij Mazon bestaat uit meerdere ruimtes. De foto geeft enigszins een indruk van de enorme omvang.

Mazon Screen in Heerlen heeft een enorm aanbod op het gebied van drukken en het klantenbestand is zeer divers. De laatste tijd merkten zij dat er bij klanten vaak behoefte was aan meer achtergrondinformatie over de verschillende druktechnieken en mogelijkheden. En daarom besloten zij om in deze vraag te voorzien en voor de (potentiële) opdrachtgevers een speciale, eenmalige open dag te organiseren. De genodigden waren allemaal mensen die beroepsmatig regelmatig in aanraking komen met drukwerk (zoals off-set drukkers, SIGN bedrijven, reclamebureaus, communicatiebureaus en grafische vormgevers). Studio Hey was ook uitgenodigd en uiteraard gingen wij graag op deze uitnodiging in.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden we met zijn allen door de werkplaats geleid. Mazon Screen heeft een enorm machinepark voor zeefdruk en wij kregen te zien hoe het gehele drukproces van A tot Z verloopt, van het klaarmaken van de zeef tot het uiteindelijke bedrukken van het gekozen materiaal. Ook het snijden van het materiaal konden we bekijken en het was prachtig om te zien dat hiervoor antieke Heidelberg machines nog steeds rond de klok werden ingezet. Met een enorme snelheid werden de geplaatste stickers door deze prachtige machines op maat gesneden. Ontzettend leuk om dat eens van dichtbij te mogen bekijken.

Tijdens de rondleiding kregen wij ook allerlei tips over het aanleveren van drukwerk, welke materialen voor welke bewerking geschikt zijn en wanneer er het beste voor een bepaalde druktechniek gekozen kan worden.

Na afloop was er nog een gezellige borrel waar wij nader kennis konden maken met elkaar en de medewerkers van Mazon. Bij het verlaten van het pand kregen we nog een mooi badlaken (uiteraard geheel in Mazon huisstijl) en een goed gevulde monsterbox mee die boordevol verschillende drukwerk voorbeelden zit. Prachtige stalen van drukken op vinyl, polyester,aluminium, karton, schuimplaat, acrylaat en hout. Een box die gelijk het creatieve denkproces in gang zet.

Al met al was het een zeer geslaagde dag en de getoonde mogelijkheden hebben een flinke dosis inspiratie gegeven!

Auteur: Yvonne Heijdra

 

Spiegel Rondagroep

Spiegel Rondagroep

Tijdens de open dag stonden ook diverse voorbeelden tentoongesteld, waaronder de spiegel die Studio Hey voor Rondagroep liet drukken bij Mazon (links op de foto).

Heidelberg

Heidelberg

Prachtige Heidelberg machine nog volop in actie.

Zeefdruk in action

Zeefdruk in action

Kentekenplaten maken

Kentekenplaten maken

Mazon is ook producent van kentekenplaten. Die worden gesneden uit enorme rollen aluminium, machtig gezicht!

Heidelberg

Heidelberg

Heidelberg

Heidelberg

"Rolletje" aluminium

Supernelle Heidelberg

Supernelle Heidelberg

Zeefdruk in action

Zeefdruk in action

Inkt toevoegen en drukken maar.