Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Nieuwe standinrichting voor Stichting Papegaai

Een mooi overzicht van de complete stand tijdens de Farm & Country fair in Aalten.

Overzicht

Een mooi overzicht van de complete stand tijdens de Farm & Country fair in Aalten.

Voor Stichting Papegaai is 2018 een bijzonder jaar. Want dit jaar viert de Stichting haar 15-jarig bestaan. Dat vroeg om vernieuwing en daarom ging ik samen met een aantal bestuursleden enthousiast aan de slag met de vormgeving van een nieuwe presentatie en standinrichting.

Al jaren is Stichting Papegaai actief en komt op voor de rechten van Papegaaien en Parkieten. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en ook persoonlijk te kunnen spreken is de stichting ieder jaar te vinden op een aantal interessante en relevante evenementen door het hele land. Hiervoor wordt altijd heel veel materiaal meegesleept, uitgestald en na afloop weer opgeruimd. Al dat heen en weer gesleep laat natuurlijk op een gegeven moment zijn sporen na, met als gevolgd dat de presentatiematerialen wel eens aan vernieuwing toe waren.

Samen met een aantal andere bestuursleden nam ik de taak op mij om dit klusje "even" te klaren. Ik was daarbij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwerpen van de nieuwe inrichting en de benodigde communicatiemiddelen. Ook het uitzoeken van nieuwe verkoopwaar in de vorm van leuke en handige hebbedingetjes met logo behoorde tot mijn taken. Het in elkaar zetten van de presentatieborden kon ik gelukkig overlaten aan mijn superhandige collega's. 

De gedachte achter het nieuwe ontwerp is om de bezoeker in 1 oogopslag te informeren over de doelstellingen van Stichting Papegaai en hen op te roepen tot het overgaan tot actie. Daarom zijn er presentatieborden ontworpen die op tafels geplaatst kunnen worden. Deze borden hebben ieder een eigen Call To Action (CTA): "teken de petitie", "steun ons", "neem folders mee" en "laat je schminken". De CTA's staan heel duidelijk met grote letters bovenaan ieder bord en daaronder zijn de bijbehorende materialen bevestigd. Zo is het bord "neem folders mee" voorzien van mooie felgekleurde folderbakjes waarin alle verschillende flyers en folders van Stichting papegaai op overzichtelijke wijze gepresenteerd worden aan het publiek. 

Schminken is een activiteit die extra inkomsten voor de stichting genereert en daarom ook een belangrijk onderdeel. Kinderen moeten daarom gemakkelijk kunnen zien dat ze zich bij ons kunnen laten schminken tegen een kleine vergoeding.

Het ontwerpen van de nieuwe inrichting was een zeer leuke klus en gelukkig heb ik een paar zeer handige collega's die dat wat ik bedacht ook daadwerkelijk technisch konden uitvoeren. We gaan het nieuwe seizoen in ieder geval met een frisse uitstraling tegemoet en we hebben er met zijn allen weer veel zin in.

Auteur: Yvonne Heijdra

Mini uitvoering

Mini uitvoering

De nieuwe standinrichting voor het eerst in gebruik genomen tijdens het landelijke congres van Dierenlot. Dit keer in minivorm omdat we maar beperkte standruimte hadden.

Voorbereidingen

Voorbereidingen

Alle borden voorzien van een mooie CTA. Een heel precies maar wel gemakkelijk klusjes door gebruik te maken van plakletters. Nu alleen nog even netjes op de borden plakken...

Paraplu's met logo

Paraplu's met logo

Stichting Papegaai staat regelmatig op evenementen waar de regen met bakken uit de hemel valt. vaak komen bezoekers dan even in de stand schuilen. Misschien kunnen we met de verkoop van bedrukte paraplu's nog wat verdienen aan de weersomstandigheden.

Beachflags

Beachflags

Met deze bedrukte beachflags wordt het toch echt zo goed als onmogelijk om aan de stand voorbij te lopen.

Teken de petitie

Teken de petitie

Stichting Papegaai komt op voor de belangen van papegaaien en parkieten. Vogelmarkten zijn volkomen niet in hun belang dus hopen we met deze petitie deze markten te kunnen stoppen.

Lading pennen

Lading pennen

Een berg pennen besteld.

Even testen

Even testen

Om te kijken hoe het er in zijn geheel uit zou zien, hebben we even de complete inrichting opgezet in de huiskamer van Sonja en Bert.

Loekie nadat ze gesproeid is.

Loekie nadat ze gesproeid is.

Alle vrijwilligers nemen natuurlijk hun eigen vogels mee naar de evenementen. Zij mogen de hele dag in hun jungle de bezoekers gadeslaan en genieten enorm van deze dagen. En wanneer het warm wordt krijgen ze een lekker douche om af te koelen.

Schminken

Schminken

Het schminken levert ook altijd veel extra inkomsten op voor de stichting dus ook dat hebben we een mooie prominente plek in de stand gegeven.

Hairextensions

Hairextensions

Naast schminken kan men ook een mooie hair extension laten zetten. Zie je een mooi kleurtje?

Neem folders mee

Neem folders mee

Het communiceren van onze doelstellingen doen we o.a. via onze folders, deze staan daarom goed in het zicht uitgestald in mooie kleurige folderbakjes.

Zonnebrandcreme met logo.

Zonnebrandcreme met logo.

Ideaal om extra inkomsten te genereren tijdens warme dagen.

Foldermateriaal

Foldermateriaal

Alle folders overzichtelijk bij elkaar.

Losse onderdelen

Losse onderdelen

Met de losse onderdelen kun papegaaien eigenaren zelf speelgoed maken en de stichting weer een klein beetje financieel steunen.

Regenponcho's

Regenponcho's

Bedrukte kunststof bollen met een regenponcho.

Speelgoed

Speelgoed

Zelfgemaakt speelgoed. Voor de papegaaien eigenaren die liever het speelgoed kant en klaar kopen, bieden we uiteraard ook een oplossing. Mooi afgewerkt met lederen labeltje waar met een lettertang het merk in geperst is.

Onderzettertjes met logo

Onderzettertjes met logo

Unieke onderzettertjes, die we zelf gemaakt hebben door dunne plakjes beukenhout te zagen en daar m.b.v. een brandstempel het logo in te branden.

Pennen met logo

Pennen met logo

In de stand staan de pennen klaar, zodat bezoekers direct de petitie kunnen tekenen.