Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
0031 (0)620746660

Nieuwe standinrichting voor Stichting Papegaai 02-04-2018

De nieuwe standinrichting voor het eerst in gebruik genomen tijdens het landelijke congres van Dierenlot. Dit keer in minivorm omdat we maar beperkte standruimte hadden.

Mini uitvoering

De nieuwe standinrichting voor het eerst in gebruik genomen tijdens het landelijke congres van Dierenlot. Dit keer in minivorm omdat we maar beperkte standruimte hadden.

Voor Stichting Papegaai is 2018 een bijzonder jaar. Want dit jaar viert de Stichting haar 15-jarig bestaan. Dat vroeg om vernieuwing en daarom ging ik samen met een aantal bestuursleden enthousiast aan de slag met de vormgeving van een nieuwe presentatie en standinrichting.

Al jaren is Stichting Papegaai actief en komt op voor de rechten van Papegaaien en Parkieten. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken en ook persoonlijk te kunnen spreken is de stichting ieder jaar te vinden op een aantal interessante en relevante evenementen door het hele land. Hiervoor wordt altijd heel veel materiaal meegesleept, uitgestald en na afloop weer opgeruimd. Al dat heen en weer gesleep laat natuurlijk op een gegeven moment zijn sporen na, met als gevolgd dat de presentatiematerialen wel eens aan vernieuwing toe waren.

Samen met een aantal andere bestuursleden nam ik de taak op mij om dit klusje "even" te klaren. Ik was daarbij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwerpen van de nieuwe inrichting en de benodigde communicatiemiddelen. Ook het uitzoeken van nieuwe verkoopwaar in de vorm van leuke en handige hebbedingetjes met logo behoorde tot mijn taken. Het in elkaar zetten van de presentatieborden kon ik gelukkig overlaten aan mijn superhandige collega's. 

De gedachte achter het nieuwe ontwerp is om de bezoeker in 1 oogopslag te informeren over de doelstellingen van Stichting Papegaai en hen op te roepen tot het overgaan tot actie. Daarom zijn er presentatieborden ontworpen die op tafels geplaatst kunnen worden. Deze borden hebben ieder een eigen Call To Action (CTA): "teken de petitie", "steun ons", "neem folders mee" en "laat je schminken". De CTA's staan heel duidelijk met grote letters bovenaan ieder bord en daaronder zijn de bijbehorende materialen bevestigd. Zo is het bord "neem folders mee" voorzien van mooie felgekleurde folderbakjes waarin alle verschillende flyers en folders van Stichting papegaai op overzichtelijke wijze gepresenteerd worden aan het publiek. 

Schminken is een activiteit die extra inkomsten voor de stichting genereert en daarom ook een belangrijk onderdeel. Kinderen moeten daarom gemakkelijk kunnen zien dat ze zich bij ons kunnen laten schminken tegen een kleine vergoeding.

Het ontwerpen van de nieuwe inrichting was een zeer leuke klus en gelukkig heb ik een paar zeer handige collega's die dat wat ik bedacht ook daadwerkelijk technisch konden uitvoeren. We gaan het nieuwe seizoen in ieder geval met een frisse uitstraling tegemoet en we hebben er met zijn allen weer veel zin in.

Auteur: Yvonne Heijdra

Precisiewerkje

Precisiewerkje

Heel eenvoudig de Call to Actions als plakletters online besteld. Nu alleen nog even netjes op de borden plakken...

Paraplu's met logo

Paraplu's met logo

Stichting Papegaai staat regelmatig op evenementen waar de regen met bakken uit de hemel valt. vaak komen bezoekers dan even in de stand schuilen. Misschien kunnen we met de verkoop van bedrukte paraplu's nog wat verdienen aan de weersomstandigheden.

Beachflags

Beachflags

met deze bedrukte beachflags wordt het toch echt zo goed als onmogelijk om aan de stand voorbij te lopen.

Regenponcho's in bedrukte bal

Regenponcho's in bedrukte bal

Lading pennen

Lading pennen