Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Madmen boeken bij Taschen expositie in Maastricht

Boek uitgegeven door TASCHEN

Boek uitgegeven door TASCHEN

In het Museum aan het Vrijthof te Maastricht stond van 5 maart t/m 27 augustus 2017 de expositie 'A Passion for TASCHEN' centraal. Tijdens deze tentoonstelling werd de collectie van een van 's werelds grootste TASCHEN verzamelaars gepresenteerd aan het publiek. En wat kwam ik daar tegen...de complete serie van Mad Men in boekvorm.

Mad Men is een serie die liep van 2005 t/m 2017. Het verhaal speelt zich af tussen 1960 en 1970 en draait om de medewerkers van reclamebureau Sterling & Cooper. De serie laat op scherpe wijze de verschillen zien tussen toen en nu. De maatschappelijke verschillen worden op treffende wijze (en zeker niet zonder humor) geschetst, zoals onderlinge omgangsvormen, waaronder de ondergeschikte rol van vrouwen en de algemeen geaccepteerde gebruiken zoals roken en drinken. De productie van deze serie is echt geweldig en maakt dat iedere aflevering heel geloofwaardig overkomt, echt alles klopt muziek, kleding, interieur etc.

Mad Men is een zeer verslavende serie en doordat alle seizoenen op Netflix staan, kun je de serie naar hartenlust bingewatchen. Omdat het verhaal zich met name afspeelt binnen de 4 muren van het reclame bureau spreekt deze serie mij uiteraard nog eens extra aan. De reclamewereld zag er in die tijd heel anders uit dan nu en werd gedomineerd door rokende en drinkende mannen die grof geld verdienden met het verzinnen van pakkende reclame slogans en campagnes. De vrouwen waren er enkel om hen te assisteren, slechts 1 vrouw maakt in deze serie carrière en weet van secretaresse op te klimmen tot een gerespecteerd reclamemaker. 

Als je deze serie nog niet gezien hebt, is het echt een aanrader!

Omdat ik de serie met zoveel plezier gevolgd heb, was het daarom een leuke verrassing om de complete serie in boekvorm tegen te komen bij de expositie 'A Passion for TASCHEN' in het Museum aan het Vrijthof te Maastricht. Een expositie waar de collectie van een groot Taschen-verzamelaar getoond werd. Taschen is een zeer bekende uitgeverij, in 1980 opgericht door Benedict Taschen met als doel comic books uit te geven en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekende uitgever van de meest prachtige boeken. De uitgeverij maakt kunst toegankelijk voor het grote publiek en de meest prachtige boeken zijn hier al uitgegeven. De bijzondere koffietafelboeken zijn een lust voor het oog en voor de productie wordt vaak samengewerkt met grote namen uit de design- en fotografie wereld. De expositie gaf een mooie indruk van de grote diversiteit aan boeken die er inmiddels uitgegeven zijn en het was zeker het bezoeken waard. De expositie eindigde in een leesruimte waar allerlei door Taschen uitgegeven boeken lagen en gewoon aangeraakt en gelezen mochten worden. 

Kortom een zeer interessante expositie die op interactieve manier opgezet was in het Museum aan het Vrijthof. En een mooi boek van Taschen (zoals de verzameling van de werken van Salvador Dali) staat nu zeker op mijn verlanglijstje!

Auteur: Yvonne Heijdra

 

 

Boek uitgegeven door TASCHEN

Boek uitgegeven door TASCHEN

Boeken uitgegeven door TASCHEN

Boek: Taschen

Boek uitgegeven door TASCHEN

Boek uitgegeven door TASCHEN