Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Fotosessie met Loekie

Foto's op Google Mijn bedrijf geven een goede impressie en bieden de mogelijkheid om

Foto's op Google Mijn Bedrijf

Foto's op Google Mijn bedrijf geven een goede impressie en bieden de mogelijkheid om "stiekem" binnen te kijken.

Voor een goede online vindbaarheid en presentatie van Studio Hey heb ik een account aangemaakt bij Google MijnBedrijf. Om die vermelding een mooie invulling te geven en mensen een kijkje achter de schermen te bieden, heb ik daar o.a. foto's van mijn thuiskantoor geplaatst. Mascotte Loekie de Zwartkop Caique kon uiteraard niet ontbreken, dus moesten we even een kleine foto sessie doen. Maar dat gaat met zo'n eigenwijs vogeltje uiteraard niet in 1x goed...

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een mooie (gratis!) oplossing om je online zichtbaarheid te vergroten. Ik adviseer dan ook ieder bedrijf dat hier nog geen account heeft, om dit alsnog in orde te maken. Afhankelijk van de branche waarin je bedrijf werkzaam is, biedt GMB diverse mogelijkheden om de bedrijfspresentatie te vullen. Heb je bijvoorbeeld een restaurant of cateringbedrijf, dan krijg je o.a. de mogelijkheid om je menukaarten te presenteren. Kunnen klanten bij jouw bedrijf online een afspraak maken of een plekje reserveren? In GMB heb je de mogelijkheid om de link naar deze pagina op je website direct in beeld te brengen. Bezoekers kunnen hierdoor heel eenvoudig via de vertoning in Google direct op de juiste pagina in je website landen en snel een afspraak maken. 

Verder kun je uiteraard alle praktische informatie als contactgegevens, bedrijfsomschrijving, openingstijden etc. heel eenvoudig kenbaar maken. Je kunt zelfs de aangepaste openingstijden (bv. tijdens feestdagen) al van te voren klaarzetten, zodat dit op de betreffende dag correct gepubliceerd staat in Google. Een andere mooie optie is de "posts' waarmee je updates (zoals nieuwsberichten, aanbiedingen en evenementen) heel eenvoudig in de Google vermelding kunt publiceren. De functionaliteit is vergelijkbaar aan het plaatsen van een update op social media, met het verschil dat het bericht bij GMB na een tijdje weer verdwijnt.

Met Google Mijn Bedrijf vergroot je dus de online zichtbaarheid van je bedrijf maar biedt je ook extra service aan je (potentiële) klanten. Informatie kunnen zij snel vinden en willen ze contact met jouw bedrijf opnemen dan kan dat direct vanuit de Google vermelding.

Foto's mogen natuurlijk ook niet ontbreken en GMB biedt hiervoor uitgebreide mogelijkheden. Door foto's te plaatsen van je bedrijf geef je (potentiële) klanten de mogelijkheid om een kijkje achter de de schermen te nemen. Plaats dus foto's van het interieur, exterieur (makkelijk hulpmiddel bij het vinden van de locatie), sfeerimpressies, collega's, de identiteit etc.

Voor de weergave van Studio Hey op GMB moesten nog wat foto's gemaakt worden en het leek mij wel leuk om mijn schattige mascotte Loekie, terwijl ze een visitekaartje vasthoudt, in beeld te brengen. Dus het werd tijd voor een kleine fotosessie, maar dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan want zo'n eigenwijze vogel blijft natuurlijk niet stilzitten en papier kapot maken is natuurlijk veel leuker dan het netjes vasthouden. Er waren dus wel een paar opname's nodig voordat ik een bruikbare foto had ;-)

Hieronder een paar foto's van de sessie...enjoy!

 

Ja? Wat is de bedoeling?

Ja? Wat is de bedoeling?

Oh, kaartje slopen...

Oh, kaartje slopen...

Geen probleem hoor!

Geen probleem hoor!

Zie je? Met gemak maak ik het kapot...

Zie je? Met gemak maak ik het kapot...