Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Bruiloft Frank en Anastasiya

Life together begins here...

Op 18 augustus was het dan zover: het kerkelijk huwelijk van mijn broer Frank en zijn prachtige vrouw Anastasiya. Toen we de telefonische aankondiging kregen was mijn eerste opmerking (nou ja de tweede, de eerste was natuurlijk “CONGRATULATIONS!!!!”) “als ik jullie ergens bij de voorbereidingen mee kan helpen, laat het dan weten.” Nou dat had ik gelukkig niet tegen dovemans oren gezegd en ik kreeg gelijk als antwoord: “ja graag, we zouden het fijn vinden als je voor ons de uitnodigingen maakt”.  

 

Een mooie taak als grote zus, dus daar ben ik met veel plezier mee aan de slag gegaan. Frank & Anastasiya houden van mooie dingen en dan vooral van goede kwaliteit, met een beetje klassieke uitstraling en het liefst van Italiaanse makelij. Een tijd geleden ging mijn broer om die reden ook naar Napels en liet daar bij een kleermaker een bespoke pak maken. Wij zeiden toen al tegen elkaar “dat wordt vast en zeker zijn trouwpak…” ;-)
 
De voorliefde voor klassieke invloeden loopt een beetje als een rode draad door het leven van mijn broer en zijn vrouw. Ze houden van goede wijn, bezoeken regelmatig een museum of de opera en Italië is hun favoriete vakantiebestemming. Dus het ontwerp van de uitnodigingen moest daar uiteraard goed bij aansluiten. Daarom hebben we gekozen voor een klassiek font uitgevoerd in goudbruin en vooral geen overdaad aan illustraties of foto’s maar slechts klassiek krullende hoekelementen en een embleem met hun beide voorletters. De tekst “Omnia Vincit Amor” is Latijns voor “Liefde overwint alles” en het was een expliciet verzoek van Frank en Anastasiya om deze toe te voegen aan het ontwerp. Persoonlijk vind ik deze tekst enorm romantisch en het geheel ook helemaal afmaken.
 
Extra speciaal was dat de uitnodiging in 2 talen uitgevoerd moest worden, namelijk in het Engels en het Oekraïens. We hebben er samen voor gekozen om beide talen op 1 uitnodiging te zetten, dus op een kant Engels en op de andere kant Oekraïens. Oekraïens wordt geschreven in cyrillisch schrift en gelukkig kreeg ik dat kant en klaar aangeleverd zodat ik het alleen maar in het ontwerp hoefde te kopiëren, want ik kan er zelf geen touw aan vast knopen.
 
Om de uitnodiging stijlvol en rustig te houden hebben we ervoor gekozen om het programma als een addendum, in een kleiner formaat, toe te voegen. Beide kaarten zijn vervolgens op mooi 300 grams off white papier geprint en samen in een envelop verstuurd.
 
Na afloop van een bruiloft krijgen de gasten meestal een bedankje mee naar huis en dat was nu natuurlijk niet anders. Anastasiya en Frank hadden gekozen voor Oekraïense koekjes die voorzien konden worden van een eetbare print. Om dit presentje mooi aan te laten sluiten bij de uitnodigingen heb ik ook hier het ontwerp voor gemaakt. Dit ontwerp heb ik verzonden naar de maker van de koekjes (in Oekraïne) en zij heeft deze geprint en op de koekjes aangebracht. Dat verliep allemaal vlekkeloos en laat dan ook maar weer zien hoe klein de wereld geworden is met de komst van internet.
 
De kerkdienst op 18 augustus in Zaporizhzhia, Oekraïne was prachtig en werd voltrokken door de bisschop en Anastasiya’s broer. Tijdens de aansluitende toast en het feest in de avond werd er stilgestaan bij een aantal Oekraïense tradities en dat maakte het geheel een bijzondere ervaring. We hebben een heerlijk weekend gehad en ik weet zeker dat we nog een keer teruggaan naar Oekraïne om het land wat beter te leren kennen. De opdracht heb ik met liefde uitgevoerd, want er is niks mooier dan een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n belangrijk moment in iemands leven!
 
Frank & Anastasiya: I wish you all the best in your life together!!

Auteur: Yvonne Heijdra

English version of invite

English version of invite

Roses are a girls best friend

Roses are a girls best friend

Mmmm, zouden ze net zo goed smaken als dat ze eruit zien??

Mmmm, zouden ze net zo goed smaken als dat ze eruit zien??

Invite in Cyrillic

Invite in Cyrillic

Beautiful couple!!

Beautiful couple!!

Uitnodiging en addendum

Uitnodiging en addendum

Roger & me at the party

Roger & me at the party

Fun met de intax camera

Fun met de intax camera

Prachtig momentje in de kerk

Prachtig momentje in de kerk