Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Are you ready for X-mas??

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de tijd gaat sneller dan je denkt en voordat je het weet is het alweer kerstmis! Een heerlijke tijd die voor de meesten wel wat voorbereidingen met zich meebrengt. En niet alleen thuis…maar ook op de zaak! Want december is dé maand om relaties even in het zonnetje te zetten en te bedanken voor het afgelopen jaar.

Ondanks dat we steeds minder post gaan sturen, worden er aan het einde van jaar toch nog heel veel kerst en nieuwjaarswensen verstuurd. En zeg nou zelf…het is toch heerlijk om af en toe weer eens een flinke lading post te krijgen? Zeker als het allemaal lieve en positieve boodschappen zijn en helemaal als ze ook nog met zorg zijn ontworpen en gedrukt op mooi papier! Zelf stuur ik ook ieder jaar kerstkaarten, gewoon omdat het leuk is om iedereen weer even een leuke boodschap te sturen. En het ontwerpen van mijn eigen kaarten zorgt er ook voor dat ik ieder jaar lekker vroeg in de kerstspirit ben. 

Naast kerstkaarten zijn er natuurlijk tal van andere mogelijkheden om iemand te bedanken voor het afgelopen jaar. Zo kun je natuurlijk een flesje wijn langsbrengen, zeker wanneer je deze met zorg hebt uitgekozen bij de slijterij is het een prachtig persoonlijk cadeau. Dit kun je ook mooi combineren met iets extra’s zoals een bijzonder kaasje of luxe chocolade. Helemaal chique natuurlijk als je dit laat aanpassen aan je huisstijl; chocolade met logo, wijn in een wijnkistje met logo, cadeautasje met logo etc. Maar alle voornoemde opties hebben helaas maar een tijdelijke attentiewaarde want zodra het product geconsumeerd is, verdwijnt meestal ook de verpakking bij het vuilnis en is jouw bedrijf en logo weer uit beeld verdwenen.
 
Een meer blijvende optie is om een gebruiksartikel als relatiegeschenkje uit te zoeken. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden en dus keuze genoeg. Bekijk de catalogussen van de verschillende aanbieders van relatiegeschenken maar eens en je zal verbaasd zijn wat je allemaal kunt laten maken met een logo erop. Mijn advies is, om iets weg te geven dat past bij jezelf en jouw organisatie. Een geschenk dat aansluit bij jouw product of dienst en waarvan je verwacht dat jouw relaties het zullen waarderen. Denk er dus goed over na, want kies je het verkeerde item dan is de kans groot dat jouw cadeautje binnen een dag op marktplaats staat of gedoneerd wordt aan een goed doel. En dat is uiteraard niet de bedoeling. Een goed gekozen relatiegeschenk gaat langer mee en wordt misschien wel iedere dag door jouw relatie (bewust of onbewust) gezien of gebruikt. Zo blijf je top of mind en je relatie is blij met zijn geschenk! Mooie combinatie, toch?
 
De meeste opdrachtgevers van Studio Hey zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen en momenteel zijn we dus druk doende met het ontwerpen en klaarmaken van diverse items als kerstkaarten, kalenders etc. Sommige klanten waren er dit jaar heel vroeg bij en zijn net na de zomervakantie al begonnen, waaronder Mobiele Kapsalon Monika. De eigenaresse wilde graag een geschenkje dat past bij haar dienstverlening en dat haar klanten langere tijd kunnen gebruiken. We hebben gekozen voor zakspiegeltjes met het bedrijfslogo erin gegraveerd. Deze zijn inmiddels al binnen en erg leuk geworden (al zeg ik het zelf ;-)). Ik vond ze zo leuk geworden dat ik er gelijk maar even een kleine product fotoshoot van gemaakt heb. Hieronder zie je er een paar uit deze sessie. De eigenaresse van Mobiele Kapsalon Monika is zelfs al begonnen met het uitdelen ervan, want ze vond de spiegeltjes zo mooi dat ze niet langer kon wachten om haar klanten ermee te verrassen.
 
En jij? Hoe ga jij het dit jaar aanpakken? Heb ik je al aan een beetje het denken gezet? Wacht niet te lang, want het is zo kerst en de meeste items hebben toch enige voorbereiding nodig. Laat het maar weten als ik je ergens mee kan helpen.

Auteur: Yvonne Heijdra