Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

 

 

BLOG
BEKIJK PORTFOLIO
+31 (0)85 047 0547

Ontwerp folder SEV training Marlima

Marlima biedt SEV Trainingen en de SEV Training op school is speciaal bedoeld voor basisscholen en de brugklas van het voorgezet onderwijs en biedt een gerichte coaching voor de omgang met gedrags- en sociaal emotionele problemen. Een fenomeen waarmee steeds meer kinderen kampen. De problemen uiten zich thuis en op school, zoals druk en brutaal zijn, clownesk gedrag vertonen, pesten, gepest worden, ruzie maken, spijbelen, agressief zijn, stelen enz.
 
De oorzaken van deze problemen zijn zeer divers en vaak lastig te doorgronden. Het kan te vinden zijn in een gebeurtenis die veel indruk heeft gemaakt op het kind, zoals een scheiding van de ouders. Maar het kan ook voortkomen uit faalangst, laag zelfvertrouwen, verdriet, weinig weerbaarheid of mentale/fysieke stoornissen.
 
Kinderen met gedrags- en sociaal emotionele problemen worden vaak verkeerd begrepen en beoordeeld. Een kind dat niet goed oplet in de les, herrie maakt, of andere kinderen pest, krijgt al snel het stempel van "lastig kind" opgedrukt. Het kind wordt daarmee in een hokje geplaatst en komt hier vervolgens niet meer uit. Als een vicieuze cirkel wordt de situatie eigenlijk alleen maar slechter. Het kind gaat niet meer met plezier naar school, is niet geconcentreerd en staat buiten de groep.
 
Tijdens de SEV Training wordt er gekeken naar het totaalbeeld van het kind, de zogenaamde holistische visie. Er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem, die vaak veel dieper ligt dan gedacht. Tijdens de training wordt aandacht besteedt aan het doorgronden van het probleem en het verdiepen in de situatie van het kind. Hierdoor kan een leerkracht doelgericht met het kind en zijn ouders aan de slag om de situatie te verbeteren waardoor het kind zich begrepen voelt en weer actief gaat deelnemen.
 
Om de SEV trainingen professioneel te kunnen presenteren aan scholen en ouders heeft Studio Hey voor Marlima een folder ontwikkelt waarin de kern van de training beschreven staat. De folder is uitgevoerd op 250 grs. glanzend papier en heeft door het grote vierkante formaat (21 x 21 cm) extra attentiewaarde. Het eindresultaat is een mooie folder die een goede indruk achterlaat en zeker de aandacht van scholen en ouders zal krijgen. 

eigenschappen

managerYvonne Heijdra
tijdsbestekMei 2016

Voorkant folder SEV training

Binnenwerk folder SEV training